Коротко про сайт

RefList.Su - це найбільша колекція рефератів. На сайті RefList.su Ви знайдете безліч цікавих робіт і статей: реферати, дипломні, курсові роботи, шпаргалки, контрольні та лабораторні роботи, топіки з англійської мови. На нашому порталі, Ви можете додавати свої матеріали, читати реферати користувачів, використовувати пошук по сайту. Також в RefList.su можна почитати викладу, доповіді, квитки, твори. Колекція рефератів доступна для всіх безкоштовно і без відправки смс, і реєстрації.

Реклама

Товари

Реферат на тему Розуміння сутності Бога у книзі Арли Хувера "Листи агностику на захист християнства" скачати

Розділ: Релігія і міфологіяТип роботи: реферат

Ця книжка Арли Хувера «Листи агностику на захист християнства» являє собою философско-богословское послання тієї людини, який ще визначив собі: є Бог чи ні. З перших рядків цієї книжки автор з повагою звертається до читаючому, звертаючись щодо нього «шляхом і поважний агнос», що саме собою спонукає до комфортного прочитанню і ущемляє правий і гідності того кому цю книжку адресована. Книжка розділена на невеликі глави уряду та пункти у яких, послідовно й невимушено автор підводить читача до першої його завданню докази неможливості догматичного атеїзму. І це вміє оскільки наводиться приклад що під силу зрозуміти навіть школяр. Автор звертається і віруючих запевняючи, що християни як і потребують філософії. Вони потребують логіці, тобто у здоровому мисленні, в правильному міркуванні. Якщо відокремити логічне міркування від віри, це лише зашкодить християнському богослов'я. Займатися філософією нас було призначено Христом, Вічним «Логосом» (Одне слово), Який Демшевського не дозволяє нам мовчати, а наказує бути Його свідками всьому світу: «але приймете силу, коли зійде на вас Дух Святий, і будете Мені свідками у Єрусалимі й в усій Іудеї і Самарії і до краю землі» (Деян.1:8). Деякі християни, як і з невіруючі, вважають, Біблія виступає проти міркування, що християнство рекомендує сліпу віру. А ще автор відповідає словами апостола Петра: «Будьте завжди готові кожному, що вимагає ви звіту у вашій сподіванні, з відповіддю з покірливістю і благоговением»(1Петр. 3.15). Грецька слово, відповідне російського слова «відповідь», - це apologia, «апологія» чи «апологетика» - це философско-богословская наука находящая і дає у відповідь хвилюючі людини питання існуванні Бога. По крайнього заходу на початку книжки нам надаються незаперечні докази неспроможності атеїзму як явища загалом. Мені самому з'ясувалося, землі був, немає не залишиться жодного атеїста що це неможливо! До того про це й не замислювався. У цьому вся мені допомогла «апологетика», міркування. Зараз, коли якомусь «атеїсту» потрібні докази неспроможності його «віри», я використовую метод і автора. Діє! Людина замислюється й починає мислити, та був і погоджується з наведених прикладом. Щоправда, слід зазначити, що в міру просування агноса вглиб книжки він повинен ставати «освіченим агносом», оскільки автор починає аппелировать философско-научными термінами, і що може не зашкодити розумінні матеріалу і трактування автором різного роду тез античних і сучасних філософів і богословів. «Людина унікальний як та її Творець» - стверджує автор. Дуже сильним фактом доводити є застосування автором антропологічного аргументу, тобто аргументу заснованого людині. Хоча щиро кажучи сказати людина або сама себе не зрозумів, і навряд коли зрозуміє без Бог і погода без розуміння Його сутності. Про це, авторка у укладанні дослідження даного аргументу, доречно застосовує висловлювання Августина Блаженного: «Засіб, яким дух з'єднаний із тілом, незрозуміло людині, але у цьому й сама суть людини». Читаючи ту книжку мушу помітити як автор майстерно володіє знанням місць Письма, формами дедуктивного і індуктивного методів дослідження та доказів, й чудово застосовує їх у практиці. Щоб вибудувати захист християнства, Арли включає сюди матеріали і доводить, що у Біблії вони відбито у повній мірі і з достатньої точністю. Він наводить приклади які викликають сумнівів, доводять справжність історичних моментів що у Біблії, раніше піддавалися сумніву і висміюванню. Це стосується й заперечення критиками давнини другий заповіді: «Не роби собі кумира…» (Исх.20:4). Навівши матеріали розкопок Гуго Вінклера 1906 року доводить існування малих народів (як хурияне, хореї, евеи тощо.), що було також сумніви, і ще неясності розкрито і з моєї думки доведені. Хоча людина часто сумнівається навіть у собою доведеною істині, можна сказати, що справжню правду ми дізнаємося коли увійдемо у Небесний Град приготовлений нам Господом. Про це як і в книзі. Особливо значної ролі богослов приділив опису затвердження чудес створених Богом в Старому, і Христом Нового Заветах. Він тонко помічає, чудеса Христа послідовні. Є на увазі, і що якість описуваної cилы Христа не змінювалося протягом 3 трьох років Його служіння. Але обрати якесь природне пояснення – неможливо. Автор робить висновок, чудеса Христос робив з альтруїзму. І класифікує їх як допоміжні, благодійні, відбудовні, цілющі і лікувальні. Роз'яснень Христових чудес немає ще, як і іудейською Талмуді, де Його дива пояснюються магією та використанням таємничих формул. Ось з цього твердженням з погляду автору потрібно ще попрацювати і довести, що тут інше. Байдуже як називаються дива Христа - магія чи формула, це лише людська абревіатура значення cлов. Головне показати, що Христос творив дива негаразд як чарівники і чарівники, але, як Творець геть усе. Інакше кажучи в апологетиці ще є багато. Вона була оскільки влаштована людина. Йому весь час треба щось доводити і розповідати Бога і Христі, тоді коли інший шукає ці докази, знаходить їх і намагається щоб перший зрозумів. У цьому полягає призначення апологетики як богословської науку й у цьому полягає зміст цієї книжки. На початку повідомляв, автора вдається для використання філософських і наукових термінів, і як натякав, що це книга затяжка для засвоєння людиною середній рівень освіти, можна було б написати, і простіше. До завершення свого скромного праці я зрозумів, що у іншому та не можна пояснити всю складність й у водночас простоту Бога. Двома словами на двох пальцях Його не було поясниш. Складність залежить від природі й сутності Його, а простота – в Його Любові до людини, турботі про своє витворі. Шкода, що не люди це чи ні розуміти. Арли здається все зробив у своєї книжки, щоб показати цієї людини, цьому агностику, що його Бог теж любить вухами й хоче взаємного кохання. Та й нам християнам потрібно вчитися зрозуміти Панове. Коли знаєш, що він любить твій пан і знаєш його вдачу, тоді простіше йому догодити. І тому і дана нам життя в землі, щоб отримати ближче Бога. Щоб тут не землі освятиться і очиститися, «Бо ніщо нечиста не ввійде…» в обитель Батька Небесного. Закінчити хочеться словами Арли Хувера, яким він закінчує і свій книжку: «…мені нічого тим паче говорити, всякий розмова повинен тепер припинитися, померти в мовчанні рішення, Вашого рішення, бо всяке рішення робиться у мовчанні».

Поділіться рефератом Розуміння сутності Бога у книзі Арли Хувера "Листи агностику на захист християнства"

html-посилання на реферат
BB-cсылка на скачать реферат
Пряме посилання на завантажити реферат

Роботи схожі на Розуміння сутності Бога у книзі Арли Хувера "Листи агностику на захист християнства"

Діалектика, коли його роз'яснити
Тип роботи: реферат
Карл Поппер
Важко уявити собі не є настільки абсурдного чи неправдоподібного, аби бути доведеним тим чи іншим філософом
Декарт
Наведений нами епіграф можна узагальнити. Він належить як до філософам та філософії, а й до в
Завантажити
Проблема гармонії ще віри і розуму. Питання докази буття бога у Фоми Аквінського.
Тип роботи: доповідь
Проблема гармонії ще віри і розуму. Питання докази буття бога у Фоми Аквінського. Хома Аквінський - систематизатор середньовічної схоластики. Однією з найвидатніших представників зрілої схоластики був чернець доминиканcкого ордена Хома Аквінський (12Завантажити
Задум Бога в Його Творениях
Тип роботи: реферат
Калябин Р. А.
На межі 16-17 століть, коли наука в совpеменном буквальному розумінні поки лише заpождалась, більшість вчених були глибоко веpующими християнами. Вони вважали, що й дослідження пpиpоды дозволяють краще уздріти і зрозуміти му
Завантажити
Аналіз першій його частині трактату Бенедикта Спінози "Етика" ("Про Бога")
Тип роботи: реферат

року міністерство освіти Російської Федерації

Череповецький Державний Університет

Кафедра філософії

 

Аналіз першій його частині трактату

Бенедикта Спінози “Етика” (“Про Бога”).

 

                

Завантажити
Hе Кирило чи Турівської з Прип'яті - автор Слова про похід Ігорів?
Тип роботи: твір
Вже майже двоє століть світу відома геніальна давньоруська поема, а й досі людини, стоїть поза сформованих наукових шкіл, вражає суперечливість думок стосовно авторства \"Слова про полку Ігоря\". Є великі аргументовані праці у тому, що їЗавантажити
Чи згодні з А. З. Пушкіним у цьому, що “Росії визначено було вище призначення”?
Тип роботи: твір
Ідея вищого призначення Росії у історії людської цивілізації була популярною ще у дев'ятнадцятому столітті.
Багато великі мислителі висували теорії, за якими Росія — країна, позначена печаттю избранничества.
Найбільш близькі м
Завантажити